מה משותף לאנתרופולוגית, צורפת ומנהלת פיתוח בהייטק?
במפגש הפתיחה של כל מועדון משקיעות אנחנו מבקשות מהמשתתפות להציג את עצמן ולספר לנו קצת על הדרך שהביאה אותן למועדון, וזה תמיד אחד החלקים שאני הכי אוהבת. בתוך כמה דקות נפתח מולנו חדר שיש בו נשים מעולמות שונים לגמרי, והשבוע ישבו בו, בין היתר, דוקטור לאנתרופולוגיה, מנהלת סדנת צורפות ומנהלת פיתוח בהייטק.
לכאורה, קשה לחשוב על שלושה מקצועות רחוקים יותר זה מזה. כל אחת מהן בנתה לאורך השנים עולם שלם של ידע וניסיון, כל אחת רגילה לדבר בשפה המקצועית שלה ולקבל החלטות בתחום שבו היא מומחית, ובכל זאת, פעם בשבוע הן נפגשות באותו חדר כדי ללמוד שפה נוספת שנוגעת לחיים של שלושתן בדיוק באותה מידה: פיננסית.
אני חושבת שזה אחד הדברים שמפתיעים אותי בכל פעם מחדש במועדון המשקיעות. אנחנו פוגשות רופאות, מורות, חוקרות, עצמאיות, מנהלות, נשות טכנולוגיה, אמניות ונשות כספים, וככל שהמקצועות בחדר מגוונים יותר, כך מתחדדת בעיניי העובדה שהיכולת להבין השקעות אינה שייכת למקצוע מסוים. בסופו של דבר, כמעט לכל אחת מאיתנו יהיו לאורך החיים חסכונות, פנסיה, כסף שנרצה להשקיע והחלטות פיננסיות שנצטרך לקבל, ולכן היכולת להבין מה קורה לכסף שלנו היא פשוט עוד מיומנות שאנחנו רוכשות במהלך החיים.
ויש משהו מעניין שקורה אחרי כמה מפגשים. האנתרופולוגית מביאה איתה את הסקרנות ואת היכולת להתבונן בתהליכים, מנהלת הפיתוח רגילה לפרק בעיה מורכבת לחלקים ולקבל החלטות על בסיס מידע, והצורפת מכירה היטב את הסבלנות ואת הדיוק שנדרשים כדי לבנות משהו בהדרגה. כל אחת מגלה שהיכולות שכבר הביאה איתה מהחיים המקצועיים שלה יכולות לשרת אותה גם כאן, וכשהידע הפיננסי מתחיל להתחבר אליהן, עולם ההשקעות הופך בהדרגה לעוד תחום שהיא יודעת לחקור, להבין ולנהל.

אולי זו גם הסיבה שאני כל כך אוהבת לראות את השיחות שמתפתחות בין המשתתפות. מישהי שואלת שאלה מתוך העולם שלה, אחרת מסתכלת על אותה סוגיה מזווית אחרת, ודווקא המגוון הזה הופך את הלמידה לעשירה יותר. כי בסופו של דבר, השקעות אינן מתקיימות בתוך חדר מלא בכלכלניות (ואגב, גם הן מגיעות ללמוד אצלנו...) הן מתקיימות בתוך החיים שלנו, לצד הקריירה, המשפחה, התוכניות לשנים הבאות וכל הדברים שאנחנו רוצות שהכסף שלנו יאפשר לנו לעשות.
כשאנחנו לומדות השקעות במועדון, אנחנו לומדות אותן כפי שמנהלים השקעות בעולם כבר שנים: דרך עקרונות שנשענים על מחקר וניסיון, על הבנת הקשר בין סיכון לתשואה, על פיזור, על הסתכלות לטווח ארוך ועל תהליך מסודר של קבלת החלטות. הידע הזה אינו דורש מאיתנו להגיע עם רקע בכלכלה; הוא דורש מאיתנו ללמוד עוד שפה, בדיוק כפי שלמדנו במהלך החיים כל כך הרבה דברים אחרים.
ואולי זה הדבר המשותף באמת לאנתרופולוגית, לצורפת ולמנהלת הפיתוח שישבו אצלנו השבוע.
שלושתן כבר יודעות איך נראית הדרך שבה הופכים למקצועיות בתחום חדש: מתחילות מסקרנות, רוכשות ידע, מתנסות, שואלות שאלות, ובהדרגה בונות ביטחון שמגיע מתוך הבנה.
עכשיו הן פשוט עושות את אותו הדבר עם הכסף שלהן.




תגובות